Cati copaci sunt taiati anual in lume?

INGRIJORATOR: Suprafete uriase de padure sunt decimate zilnic. Pe masura dezvoltarii accelerate a asezarilor urbane si implicit a nevoilor de satisfacere a necesitatilor acestora, padurile sunt din ce in ce mai amenintate.

In fiecare minut o suprafata de padure de dimensiunea a 20 de terenuri de fotbal dispare!

In total 130.000 de km patrati de padure sunt taiati anual pentru productia de bunuri de larg consum. Asta echivaleaza cu de trei ori suprafata teritoriului Danemarcei, ce piere pentru a face loc:

  • terenurilor arabile;
  • plantatiilor de ulei de palmier
  • plantatiilor de soia
  • cresterii animalelor domestice

Peste 27.000 de copaci sunt taiati anual in lume doar pentru productia de hartie igienica.

taierile-de-copaci

Consecintele majore ale taierilor de padure

Taierea copacilor are consecinte catastrofale asupra climei: aproximativ 20% din emisiile de gaze cu efect de sera sunt rezultatele directe ale distrugerilor padurilor. Asta inseamna printre altele incalzirea globala accelerata si instabilitate climatologica, fenomene meteo extrme.

O alta consecinta majora o reprezinta distrugerea habitatelor naturale a multor specii de plante si animale.

Doar cand ultimul pom va muri, ultimul rau va fi otravit si ultimul peste va fi prins, vom realiza ca banii nu se mananca

– proverb indian

Pamantul este casa noastra, a tuturor vietatilor iar padurile reprezinta plamanii naturali ai planetei! O planeta mai sanatoasa reprezenta calea catre un viitor sustenabil. Fara proiecte guvernamentale pe termen lung aceste taieri nu se vor stopa.

Din pacate noi si generatiile urmatoare vom plati un pret scump pentru aceste distrugeri nesabuite.